Een Pinpointer Gebruiken

Posted by: | Posted on: februari 3, 2014

Als zoeker met een metaaldetector is de belangrijkste troef een pinpointer.

Een pinpointer kan je helpen om een exacte locatie van je gevonden voorwerp aan te geven en hierdoor verlies je geen tijd met zoeken. Het is een waardevolle tool en is er in 2 varianten. Eenmaal gewend aan de pinpointer of de pinpoint functie (als deze op je metaaldetector zit) dan wil je niet meer zonder.

Je hebt metaaldetectors met een pinpoint functie maar je hebt ook zeer handige pinpointers voor in de hand. Deze laatste is eigenlijk een miniatuur metaaldetector en kun je gebruiken als je een voorwerp opgespoord hebt met je detector. Je hebt een gat gegraven en als je het metalen item snel wilt opsporen kijk je met je pinpointer waar het voorwerp ligt door in het gat rond te draaien met de pinpointer.

Wanneer je in de buurt van het gevonden voorwerp komt begint de pinpointer te trillen en geluid te maken. Je kunt er dan vanuit gaan dat je het voorwerp kunt vinden daar waar de trillingen en het geluid het hardst zijn. Een gemiddelde pinpointer kan rondom de punt meten met een diepte van ongeveer 3 tot 5 centimeter. Niet alle maar sommige pinpointers zijn instelbaar in diepte. een handige functie op een pinpointer is dat er verlichting op zit. Vaak zit je in een kuil, soms is het al wat schemerig en dan kun je met een beetje verlichting er bij je muntje of wat het ook mag zijn net iets sneller onderscheiden van de rest van het zand.

Een kleine koperen muntje of een knoopje heeft vaak de zelfde kleur als het zand en is daardoor moeilijker te vinden zonder een pinpointer. Kun je het niet vinden zonder een hand-pinpointer?

Nee natuurlijk niet, je kunt met elke detector een exacte plaatsbepaling doen maar dat is wel een handigheidje. En tegenwoordig zijn er al veel metaaldetectors uitgerust met een pinpoint-functie aan boord! Maar als je uiteindelijk het item naar boven gegraven hebt dan kun je telkens de bergjes zand halveren en er met je metaaldetector overheen gaan om zo uiteindelijk bij je gevonden schat terecht te komen. Neem op het einde een beetje zand in je handen en ga daarmee telkens langs de voet van de detector. Als hij een toon geeft dan weet je dat je het gevonden voorwerp in je hand hebt!

Maar persoonlijk blijf ik er bij dat het sneller gaat met een kleine pinpointer voor in de hand. Deze zijn vaak voorzien van handige opberglussen voor aan je riem zodat je deze altijd bij de hand hebt en snel kunt pakken als je deze nodig hebt.

Pinpointer online kopen doe je op Metaaldetector.org; Klik hier voor de pinpointers

DetectorPro Pistolprobe pinpointer

DetectorPro Pistolprobe pinpointer

 

Geef een reactie