Magneetvissen met een sterke vismagneet

Posted by: | Posted on: mei 30, 2014

Je leest met regelmaat dat er vondsten gedaan zijn met een vismagneet, maar hoe werkt dat nu eigenlijk en wat is dat magneetvissen precies?

De term zegt eigenlijk al genoeg, je hebt een hele sterke magneet met een trekkracht van tussen de 88 kilogram tot en met een houdkracht van 360 kilogram. Al onze magneten zijn van Vernikkeld Neodymium gemaakt. Dit is het enige materiaal waarmee je deze krachten krijgt dus mocht je rondkijken voor het kopen van een vismagneet dan moet je er op letten dat hij van dit materiaal gemaakt is.

Al onze supermagneten zijn voorzien van een oog waardoor een nylon touw zit en aan het uiteinde van dat touw zit een broekriemclip. Deze broekriemklip zit er niet voor niets aan. Gebruik hem om het touw vast te maken aan je broekriem want je zult niet de eerste zijn die de vismagneet met touw en al in het water gooit.

De magneten om te vissen zijn er ook voor kinderen, dat zijn de magneten met een houdkracht van 88 Kg. Klik hier voor een vismagneet voor kinderen te kopen Magneetvissen voor kinderen klinkt misschien onschuldig maar dat moet naar mijn mening altijd gebeuren onder begeleiding van een volwassen persoon. Een super sterke magneet kan gevaarlijk zijn en als je geen rubberen handschoenen draagt zul je vroeg of laat een keer tussen een stuk ijzer en een magneet zitten met een flinke bloedblaar tot gevolg.

De sterkste magneet die we in ons assortiment hebben is ook gemaakt van Vernikkeld Neodymium maar heeft een houdkracht van 360 Kg. Met deze magneet haal je met gemak een kanon uit een kanaal, meertje, vijver of uit een plas. Tip: Ga met deze vismagneet niet bij een reling van een brug staan, je krijgt hem niet meer los :)

(aanvulling op het bericht Magneetvissen: inmiddels zijn er sterkere vismagneten op de markt gekomen, zo is er een vismagneet van 400 kilo en een vismagneet van 500 kilo trekkracht)

Zelf gebruik ik een PowerLift vismagneet, de 180 kilo uitvoering; PL180. Ik heb voor een vismagneet et verzwaring gekozen omdat ik zelf het idee heb dat deze beter in de modder terecht komt en als je op zoek bent naar bv een kanonskogel dan zal die niet boven op de grond liggen maar een beetje er in. Vandaar een PowerLift vismagneet. Deze gaan dieper van de gewone vismagneten.

Magneetvissen is een leuke hobby en vaak gedaan door mensen die al gebruik maken van een metaaldetector.

Deze 2 hobby;s hebben flinke raakvlakken, daarom zie je heel vaak dat een metaaldetectorwinkel magneten verkoopt om mee te vissen.

Kort samengevat: Wij verkopen ze ook, de supersterke magneten met touw eraan, maar vergis je niet, deze magneten zijn zo sterk dat je je er mee kunt verwonden.

Geef een reactie