Waar moet je zoeken met je metaaldetector

Posted by: | Posted on: juni 26, 2014

Je kunt nog zo een dure metaaldetector hebben maar als je ergens loopt waar niks ligt zul je ook niks vinden. Dat klinkt logisch maar velen zullen dat alsnog ervaren.

Ga maar eens bij jezelf na, een stuk land waar tot voor 75 jaar geleden een dicht bos heeft gestaan zul je met alle waarschijnlijkheid geen enkele oude munt vinden en dan puur om het volgende. Zou jij als je te voet was midden door het bos lopen in plaats van over een open stuk land? Stevige wandelschoenen hadden ze toen nog niet dus je kunt er van uitgaan dat ze de makkelijkste weg hadden gekozen om te bewandelen :)

Gebruik Google om uit te zoeken waar je kans maakt om met je metaaldetector iets te vinden. Vaak kom je al ene heel eind als je een plaatsnaam+vroeger intikt. Dus “Valkenswaard vroeger” levert niet alleen oude foto’s op maar ook oude verhalen en soms ook oude kaarten. Als je die kaarten weer gebruikt samen met Google Maps dan kom je vaak ene heel eind.

Als je op een akker bent moet je ook eens kijken waar oude bomen staan, die staan er al langer en geven ook vaak een oud pad of doorgaande weg aan waar nu niets meer van te zien is.

Ook kun je eens kijken waar de grond iets hoger ligt of juist iets lager, probeer het verschil uit en zo zoek je snel op de juiste akkers met je detector.

Nog een andere tip om te zoeken met je metaal detector is dat je eens moet kijken naar de straatnamen. Ik heb eens ontzettend veel leuke dingen gevonden langs een weg die “het oude Kerkpad” heet. Waarschijnlijk liepen ze vroeger over dat pad naar de kerk toe en was het op de zondagen een pad waar het hele dorp overheen gelopen heeft. Wie weet, een beetje fantasie heb je nodig…

Er bestaan ook websites als watwaswaar.nl, daar zou je ook gebruik van kunnen maken. Kortom ga eerst een beetje op onderzoek uit voordat je op pad gaat met je metaaldetector.

detector vondsten met een DetectorPro Pirate Gevonden met een Detector Pro Metaaldetector

Geef een reactie